11 Nisan 2014 Cuma

Twitterda Nasıl Çevirmen Olunur




Twitterda Nasıl Çevirmen Olunur










Twitterda çevirmen olmak, çevirmen rozeti almak isteyenler için twitterda nasıl çevirmen olunabileceğini anlatacağım sizlere.
Öncelikle twitterın çevirmenlik adresine giriyoruz: https://translate.twitter.com/
Daha sonra kuralları okudum diyip dilinizi vs. seçtikten sonra Translation Center bölümüne geliceksiniz. Rankınız %100 olarak başlıyacak, amacınız bu rankı düşürmek olacak. Rankınızı %60'ın altına düşürdüğünüzde size en geç 1 hafta içinde çevirmen rozeti verecekler. Ama bunu yapmak için ne yapmalıyız onlardan bahsedeyim.
Sürekli vote(oy) vermeye bakın. Ama bu verdiğiniz oylar sallama olmasın, okuyun ve doğru gördüğünüz çeviriye oy verin. Oylarınızı verin ve her bölümü %100 yapın ki yeni çeviriler geldiğinde görebilesiniz ve başkalarından önce çevirebilesiniz. İlk ve doğru çevirmek çok önemli. Doğru olmadığını bildiğiniz çeviri yapmayın, size oy verseler bile bunun size bir yararı olmaz. Translation Feedback konusunda oylanan çeviriler var ve size sorular soruyorlar. Oradaki sorduğu çeviriyi yeni bir sekmede açın. Translation live yazan çeviri oylanıyor demektir. Siz de o çeviriye oy verin ve soruda o çeviriyi işaretleyin. O oy onaylandığında sizin de rankınız düşecek ve çevirmenliğe bir adım daha yaklaşacaksınız. Anlamayan veya başka soruları olan arkadaşlar yorum atabilir veya twitterdan bana mention atarak ulaşabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder